פריעת בע"ח כשאין המלווה תובעו

שאלה:

האם ניתן לומר "קים לי" כשיטת השילטי גבורים [סוף איזהו נשך] שמובא כצ"ע בש"ך רל"ב ס"ק ב' שאם המלווה לא תבע את הלווה, אולי המלווה מחל לו, והלווה אינו צריך ליזם החזרת החוב בלי שנדרש לכך!

תשובה:

שלום וברכה,

הש"ך חולק על דבריו של הש"ג. ועוד מצאנו בקצות סימן קד ס"ק ב שכתב שאם המלווה לא תובע את חובו אין פריעת בע"ח מצווה. והנתיבות (שם ס"ק א) חולק על דברי הקצות [ודברי הקצות לא נודעו], והרי לנו שגם לדעת הנתיבות גם אם אין תביעה יש על הלווה לפרוע חובו. ואין יכול לומר קי"ל כש"ג והקצות.

בהצלחה.