בשר וחלב בבלנדר פרווה

שאלה:

בלנדר שהשתמשתי בו לחלבי קר ואח"כ אני רוצה להשתמש בו לתבשיל שנתבשל בסיר בשרי ויש בו בצל שנחתך בסכין בשרי אך התבשיל הוא פרווה ללא בשר האם אני יכול להשתמש בו לתבשיל זה או לא והאם התבשיל מותר באכילה?

תשובה:

תבשיל חלבי קר לא עשה את הבלנדר חלבי ועדיין הוא פרווה לכל דבר וענין. אם התבשיל הבשרי יהיה חם זה יעשה את הבלנדר לחזקת בשרי, ולכן יש לצנן את המאכל לפני השימוש בו.