מסכת תענית ב.

שאלה:

שלום לרב

בתחילת מסכת תענית שואלת הגמרא "תנא היכא קאי דקתני…"

מסיקה הגמרא שהתנא שנה את המשנה הזו דוקא במסכת תענית כי היא באה אחרי מסכת ראש השנה ששם שנינו "ובחג נידונין על המים"

למה לא שאלה הגמרא את השאלה הבאה: מדוע לא שנו את המשנה הזו, במסכת ברכות עצמה!?? מיד אחרי המשנה שנזכרה קודם שמדברת על עניין שאלת גשמים? למה לחכות בכלל למסכת אחרת?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

ההקשר של גשמים למסכת תענית מובן, כי רוצים לבאר את כל התעניות שעושים בזמן עצירת גשמים, ולכן זה לא שאלה הגמרא, רק מדוע זה נשנה כאן בתוך מסכתות המועדים.

בהצלחה רבה