הטיית הדין/שוחד

שאלה:

אם אני רוצה לשאול שאלה הלכתית בדיני ממונות דיין שלא מכיר אותי, לשאול אותו במייל. האם מותר לי לפתוח בפתיח של המייל: " שלום כבוד הרב. הבנתי שניתן לכתוב שאלה בהלכה בנושא ממונות, תודה מראש על הטרחה". האם יש בכך שוחד של הטיית הדין בדברים האלה? אם כן- איזה נוסח מותר לציין ע"מ שמחד לא ישר "לזרוק" את השאלה, ומאידך לא "להתחנף"?

תשובה:

שלום וברכה,

בנוסח שכתבת אין איסור שוחד. מלבד זאת איסור שוחד נאמר בשניים שבאים להתדיין בבית דין. אבל באחד ששואל שאלה לדיין הפסק שלו לא מחייב את הצד השני, מאחר והשני לא שטח את טענותיו, ולכן אין איסור שוחד בדבר זה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. גם אם אני נניח אומר תודה רבה, תודה על הטרחה, והעונה מכיר אותי כבר מפעמים קודמות?
    ככלל-אני יכול לומר מילות תודה מנימוס וכו'?