קידושין כדי שלא לחיות באיסור כאשר טקס החתונה נקבע למועד מאוחר

שאלה:

אפשר לקדש אישה לצורך חתונה בעוד כמה חודשים הבעיה שלי שאני לא רוצה לגור בבית חברתי לפני חופה טכנית ישנה בעיה כרגע אני אמור לעבור לגור איתה אבל בלי קידושין אני לא מעוניין איך אפשר להתקדש בהקדם בדרך שבה אני נימצא בקדושה ולא באיסור

תשובה:

שלום רב,

אפשר לעשות חופה דרך הרבנות בלי אירוע רב מוזמנים, ולהמתין עם האירוע למועד אחר מאוחר יותר. רק שצריכים לקחת בחשבון שאפשר יהיה אח"כ לעשות "כאילו" טקס חופה אבל ברכות א"א לברך מלבד בורא פרי הגפן. כי אסור לברך סתם ברכות. ובעצם אתם כבר נשואים. כלומר, ברור שאסור לחיות באותה דירה עם חברתך ללא קידושין, אבל כדי לעשות קידושין כשרים זה יצריך קצת יצירתיות כאשר עורכים את הטקס החתונה בשלב מאוחר יותר אבל זה אפשרי.