העדים לא ידעו שהם עדי קידושין

שאלה:

שאלה תיאורטית ולא מעשית, רק להגדרת המושג קידושין:

אדם נתן לאשה בקבוק קולה כשהוא והיא מכוונים לקידושין( תיאמו ביניהם מראש) בפני שני עדים כשרים שלא ידעו שהם עדי קידושין, והאיש לא אמר נוסח הרי את וכו, האם מקודשת? תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

לא כ"כ הבנתי את השאלה. מדובר שהעדים ראו שהוא נותן לה שווה פרוטה ואומר לה הרי את מקודשת לי בזה והם לא יודעים שהם עדי קידושין? או שלא ידעו מראש שהם בעצם הולכים להיות עדי קידושין? באופן כללי לא צריך שידעו שבכוונת המקדש והמתקדשת שהם יהיו העדים. העובדה שהוא מקדש אותה בפני עדי עדים הוא מהות הקידושין.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. א. העדים לא ידעו שמדובר בקידושין, הם רק ראו את העברת הבקבוק
    ב. האיש לא אמר הרי את מקודשת וכו
    ג. בני הזוג התכוונו למעשה קידושין

    האם בתנאים הללו חלו הקידושין
    בברכה

  2. הבנתי.
    ראה את דברי הרמ"א בסי' כז סי' ג' וי"א שאפילו נתן לה בשתיקה והוא והיא מודים שזה לשם קידושין, וראה שם בחלקת מחוקק שתמה מאד על דברי הרמ"א. ואכן בפשטות הם תמוהים מאד. ובהמשך דבריו הביא את מקור דברי הרמ"א שהוא מתשובת מהר"ם שמדובר שהם סיכמו ביניהם על קידושין ואח"כ נתן לה בשתיקה שע"ז דיבר מהר"ם שיש לחשוש לקידושין. (ומדובר כמובן שיש עדים והם לא ידעו כלום מלבד מה שראו).