סעיף בהלכות ריבית

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
יש לי שאלה לגבי סעיף שקראתי בספר הלכות ריבית
" היה לו אצל חברו גזל שגזל ממנו או חוב שאינו בטוח,רשאי להלוותו על תנאי שיפרע לו את אותו החוב או הגזל"
מה הכוונה שהמלווה פטור מלהחזיר את הגזל או החוב בגלל ההלוואה? לא כזה הבנתי את הסעיף
תודה מראש לכבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אני מבין שהכוונה שהלווה חייב כסף והמלווה מאלץ אותו באמצעות ההלוואה לשלם את הנזק או הגזל, שאין איסור ריבית על המלווה שמלווה לו בתנאי שיפרע לו את החוב הצדדי שיש לו.

בהצלחה.