לא תחנם – מתנה לגוי

שאלה:

שלום
בפרשת השבוע מובא הדין לא תחנם, מהם גדרי המצווה ?
ולגבי מקרה ספציפי – קיבלתי מתנה שוקולד(משהו קטן, בגודל שקית קליק) ללא כשרות ( או שזה היה עם אבקת חלב נכרי ) ולא רציתי להכשיל מישהו ולתת לו אז החלטתי לתת את השוקולד למנקה הגוי בישיבה שלנו, האם זה בסדר מצד לא תחנם ? הבנתי שלתת משהו זניח כזה ושרגילים לכבד אין עם זה בעיה
אשמח לתשובה

תשובה:

ככל שמדובר בדבר שיש לך תועלת בו, שעכשיו ינקה טוב יותר את חדרך וכדומה מותר, כי זה לצורך היהודי, אבל אם אין כזה שיקול – אסור.

תוכל לראות הרבה תשובות בענין לא תחנם כאן באתר לפי החיפוש לא תחנם, ולפי החיפוש השכרת/מכירת דירה לגוי.

שבת שלום.