מכתב תודה לנהג נוכרי

שאלה:

נהג אוטובוס שאינו יהודי עשה עבורי מחווה יוצאת דופן
דופן, שאלתי לשמו על מנת לשלוח מכתב הוקרה לחברה, האם מותר לשלוח את המכתב? (מצד "לא תחונם")

תשובה:

אני חושב שכיון שזה מעודד אותו להמשיך להיטיב לנוסעים, אין זה בכלל איסור זה, וחשוב מאוד לעודדו על מעשה כזה.

שבת שלום.

על כך שאם הדבר נעשה לתועלת הישראל אין בכך איסור, ראה מה שכתבנו כאן.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. שאלה, אני גר בחו’’ל ושכרתי דירה לנופש דרך אתר בוקינג, האם מותר לשבח(לאחר מכן) את היחס ובעיקר השבח הוא על חיצוניות הדירה ,(האיסור רק את עצם הגוי, או גם את חפציו?) יצוין כי הסיכוי שתבוא תועלת מזה ליהודי ,הוא קלוש מאוד , ומצד שני כיון שהמשכיר רואה שאני יהודי יש בזה קידוש ד’ . (וחוסר יחס בכלל הוא חשש חילול ד’ ,אך לזה מספיק לשבח במילה אחת לומר שהדירה מצויינת וכד’)