האם יש בעיה בלתת תרומה לגוי במצב שבכל אופן אין מה לעשות בכך?

שאלה:

שלום הרב שאלה
יש טלפונים חדשים שיש להם תוכנה כזאתי [אני מעריך שהחברה שיצרה את הפלאפון שהיא חברה עולמית עשתה את זה], שהם טוענים שהם מוכנים לתת ממש גרושים על כל טעינה שהפלאפון נטען לצדקה אם מטעינים מהתחלה לסוף [אני מאמין שהרעיון שלהם שלפלאפונים עם מסך גדול יש בלאי של הסוללה של מספר טעינות שאמור להחזיק כשנה שנתיים פחות או יותר ובכך לא אכפת להם לתרום 0.09 שקל או סכומים מגוחכים יותר בשביל שיתן דרבון מסויים לאנשים להטעין כי זה הריווח שלהם]
העניין שזה חברה לא יהודית,וכנראה זה הולך לגויים
האם יש בעיה בכך של לא תחנם?
כי עקרונית כדי שזה יעבוד צריך רק לאשר את זה בפלאפון שמוכנים שדבר כזה יתבצע ובכל אופן יטעינו את הפלאפון אז כל עוד אני לא מאשר הם לא מסכימים לעשות את זה
כי זה נשמע קצת כמו מידת סדום כי מה אכפת לי אם אחרי פרק זמן הם יתרמו מספר שקלים כי בכל אופן אני מטעין את הפלאפון
[וכל זה בהנחה שהדבר הזה באמת אמיתי ולא שטויות אבל זה חברה עם שם עולמי אז יכול להיות שהם עושים את זה ממניעים של רווח]

תשובה:

נשמע לי מוזר שהם יכולים לדעת מתי אתה מטעין את הטלפון, בכל מקרה זה בסדר גמור, אין כאן לא תחנם כי זה משהו כללי שיכול בסופו של דבר לסייע גם ליהודים. כמו כן לא זכור לי באיסור לא תחנם איסור לגרום לגוי לתת משהו לגוי אחר. אתה לא נותן כאן כלום משלך.