לא תחנם – המשך

שאלה:

אם המטרה שלי להיות חביב עליהם כי זה עושה לי טוב על הלב שכולם מרוצים ממני ונהנים ממני האם זה זה גם נחשב לתועלתי וממילא אין בזה מתנת חינם כי אני מרוויח משהו נפשי מזה או שלא מתייחסים לזה או אפילו אסור כמו שאסרו פיתם אטו יינם כדי שלא יבוא להתקרב אליהם יותר מדי

תשובה:

כשזה מתבקש ואכן מועיל לך לצורך זה אפשר, אבל סתם לרדוף אחרי גויים להתחנף אליהם… זה ודאי היפך הרעיון…

בשורות טובות.