לא תחנם

שאלה:

שאילה מעשית בשבילי ביום יום – האם איסור לי לעצור לערבי טרמפ או לתת לו צדקה מצד איסור לא תחנם (לא מצד השאילה של סכנה וכו'). כמו כן האם יש איסור לומר לערבי מילה טובה (לא באחד שעובד אצלי שזה יעלה את פריון העבודה שלו, אלא סתם ערבי במכולת לדוגמא). כמו כן במידה ומותר, האם זה רק לערבי שמאמין באל אחד או גם לגוי שמאמין בנצרות. אשמח לתשובה.

תשובה:

אסור בכל אלו, זה האיסור הקלאסי של לא תחנם.

מקורות:

ראה שו"ע יורה דעה סי' קנא סעי' יא, וראה מאמר רחב בענין זה כאן.