לא תחנם ביחסי עובד מעביד

שאלה:

עבד איתנו בצוות גוי, שנתן לנו ערך רב בנוכחותו ובסבלנותו.
והוא עוזב בימים הקרובים.
במקומות עבודה מקובל לתת מתנה לעובד שעוזב מכסף שנאסף מאשר העובדים בצוות, אך נמנענו מפאת "לא תחנם", ומסיבות טכניות נוספות.
שאלתנו היא האם כתיבת מכתב הוקרה ותודה, נכלל בגדר הנוסף של לא תחנם, "לא תתן להם חן" ?

תשובה:

זה גם נכלל באיסור זה. אבל באופן כללי כאשר מדובר בדבר מקובל, שבמניעתו יש סוג של עלבון, מותר לתת מתנה או את המכתב הנאה הזה. חלק מהצורך שלך ביחסי עבודה תקינים ונעימים ויחסי שכנות וידידות תקינים, הוא לפעמים לתת מתנה לעובד או מחמאה וכדומה. האיסור הוא רק בדבר שאינו נצרך לך כחלק מההתנהלות.