אבא חצי דתי

שאלה:

אבא שלי עם כיפה,שומר שבת מתפלל 3 תפילות ביום ולפעמים גם נמצא בשיעורי תורה, לא יודע כל כך הלכות (עושה בעיקר מה שעשו אבותיו, מסורת) לפעמים הוא מזלזל בדת והופך להיות חצי דתי, לדוגמא: ערב תשעה באב לא התפלל לא מנחה ולא ערבית והעדיף לעבוד (עובד בממכר מזון) אבל הוא כן צם, שאני מעיר לו אומר לא אכפת לך תעשה מה שאתה רוצה ומתחיל לפקפק בכך שאומר: הרי מותר לעבוד בתשעה באב אז למה לא בערב תשעה באב.
(לפי החוק גם היה מותר לעבוד השנה, בערב תשעה באב) כמו כן יש התנהלות לא כל כך טובה לפעמים של עסקים מפוקפקים עם סוחרים לא ישרים. מה הדין בכיבוד הורה שכזה? שמתי שנוח לו הוא דתי ומתי שנוח לו אז הוא מבליג מעגל פינות לא מתפלל והופך להיות ״מסורתי״.

תשובה:

בכל אדם ניתן למצוא את הדברים הטובים, אדם שלא גדל ממש בתוך הדת, חי לפעמים בסתירה משונה כזו, הרעיון בכיבוד אב ואם הוא למצוא את הנקודות החיוביות שלהם, מידות טובות, השקעה במשפחה וכדומה יש הברה דברים טובים שניתן למצוא, ודרך זה לכבד אותם. לא מוטל עלינו לשפוט אותם על מעשיהם.

ברכה והצלחה