פירוש עניין הקורבנות בשחרית

שאלה:

שלום לרב, האם תוכל בבקשה לתת לי קישור לאתר מסויים שיוכל לבאר ולפרש לי את עניין הקורבנות בשחרית – לא את פיטום הקטורת אלא את עניין כל הקרבנות השונים עם המתנות והזיות דם וכו. כי לא מצאתי, תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אינני מכיר אתר כזה, אבל יש סידורים מבוארים שונים, תחפש בחנויות הספרים המובחרות.

הייתי ממליץ לך ללמוד כל דבר במקורו, ובכל אופן זו מעלה עצומה תמשיך בה.

מקורות:

כתב באור לציון חלק ב' פרק ז צריך לומר את כל סדר התפילה שלפני הודו ואף משנת איזהו מקומן וכו', וברייתא דרבי ישמעאל". ובביאורים הוסיף הדבר פשוט כיון שהמנהג לומר את כל הנוסח כפי שהוא מסודר בסידורים, אין לבטלו בחינם. והוא נוסח התפילה שקיבל מהרח"ו מהאריז"ל, כמובא בספר שער הכוונות (נ' ע"ד). ואמירת פרשת העקידה הקרבנות והקטורת הביא השו"ע בסי' א' ע"ש, וכן משנת איזהו מקומן וכו' וברייתא דרבי ישמעאל וכו' הביא השו"ע בסי' נ' ואע"פ שכתב שם השו"ע, שתקנו לומר פרשת התמיד ופרק איזהו מקומן וברייתא דרבי ישמעאל, כדי שיזכה כל אדם ללמוד בכל יום מקרא משנה וגמרא, דברייתא דרבי ישמעאל הויא במקום גמרא – שהמדרש כגמרא, מ"מ אף תלמידי חכמים הלומדים כל היום אינם פטורים מלאומרם, ומשום שאין זה הטעם היחיד וכמש"כ הטור שאומרים משנת איזהו מקומן משום דכתיב "ובכל מקום מוקטר מוגש לשמי", וכי בכל מקום מוקטר מוגש? אלא אלו תלמידי חכמים שעוסקים בעבודה בכל מקום, מעלה אני עליהם כאילו מקריבים ומגישים לפני, וכיון שיש בזה משום "ונשלמה פרים שפתינו", אף תלמידי חכמים אינם פטורים מכך"

בהצלחה