בירור הלכה

שאלה:

שלום לכבוד הרב!
אשמח לקבל עזרה בהלכה שקראתי ולא הבנתי אותה סופית בספר "אפיקי מים" פרק י' סעיף ז כתוב:
"להתנות בשעת ההלואה עם הלווה שאם יצטרך לקנות חפץ מסוים לא יקנהו אלא ממנו ובשויו,או שישכור ממנו בשוי החפץ המושכר אם יצטרך לשכור ,לדעת רוב הפוסקים הדבר מותר,ויש מחמירים.לכל הדיעות- כל זה לגבי חפץ שיכול המלוה למכרו בלאו הכי,כגון שמוכר חפץ מחפציו וכיוצא בזה,אבל להתנות עם הלווה שיקנה מוצרים מחנותו של המלוה,אסור לכל הדיעות".

שאלתי היא מה ההבדל בין אדם שמוכר חפץ מחפציו לבין אדם שיגיד ללווה "תקנה מוצרים מהחנות שלי" ? וכי דברים בחנות שלו לא נחשבים לחפציו?

תודה מראש לכבוד הרב.

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא לגמרי מבין מה כתב הרב הנ"ל. אולי התכוון שיקנה ממנו יותר משווי אסור. או שמתנה על חפצים שלא מצליח למכור לאחרים, שאם לא יצליח למכור לאחרים ומתנה עם הלווה שיקנה ממנו – אסור.

בהצלחה.