דבר חריף

שאלה:

חתכתי בצל עם סכין בשרי מותר לטגן זאת בסיר חלבי ולאפות עם גבינה?
מותר לבשל פסטה בסיר בשרי ואחכ לערבב עם גבינה?[כל הכלים אינם בני יומם]

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהבצל הוא דבר חריף, יש להחמיר שאפילו אם הסכין לא היה בן יומו לא לאכול את הבצל הזה עם חלבי, כמבואר בשו"ע בסי' צו.

לגבי בישול פסטה בסיר בשרי שאינו בן יומו כדי לערבב עם גבינה, מנהג בני ספרד להקל אפילו לכתחילה כיון שאינו בן יומו, ובני אשכנז מקילים רק בדיעבד כשכבר נעשה.