בעלי מלווה בריבית,הוא לא יהיה איתי בעולם הבא?

שאלה:

מדאיג אותי ממש .. בעלי עוסק בהלוואות מעל עשור וכמה שדיברתי איתו ושיכנעתי אותו למצוא פרנסה אחרת כלום לא עוזר.
שמעתי שמי שמלווה אין לו מקום בעולם הבא..
הוא לא יזכה להיות איתי בגן עדן?

תשובה:

שלום וברכה

צריך לדאוג שיעשה זאת על פי הלכה. יש אפשרות להלוות כספים עם היתר עיסקה, כדאי שיתייעץ עם רב בצורה מסודרת ויסדיר את העבודה שלו שתהיה קבילה ונכונה על פי ההלכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היתר עיסקה זה בעצם חוזה שמגדיר שלא מדובר בהלוואה אלא בשותפות עם מטרת ההלוואה כאשר הריבית נקבעת כשותפות ברווחים, באופן זה בעלך יוכל להמשיך לעסוק בעיסוקו הרגיל באופן המעוגן על פי התורה, רק שיתייעץ עם רב דיין מוסמך שידריך אותו כיצד זה מתבצע ומה השטר הנדרש להחתים בו את הלווים.