שיעור ברכה אחרונה

שאלה:

שלום רב
1. כמה זמן אחרי אכילת 'מזונות' אפשר לברך מעין שלוש?
2. האם דין של "שיעור אכילת פרס" מעכב גם במזונות מלברך מעין שלוש?
3. אם בידוע שאכלתי מזונות מעל כזית אבל בספק אם בשיעור אכילת פרס – אני יכול לברך מעין שלוש אח"כ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

באכילה מועטת שאינה ממש סעודה משביעה, שיעור עיכול הוא 72 דקות. גם במזונות ברכה אחרונה זה רק אם אכלת כזית בכדי אכילת פרס, ומספק אין לברך. מאוד לא מצוי שלא אוכלים כזית בכדי אכילת פרס, כזית הוא מעט יותר מגודל של קופסת גפרורים מצויה…

הצטרף לדיון

תגובה 1