כספי מעשר

שאלה:

שלום רב, השאלה שלי היא: אם יש לי כמה עשרות אלפי שקלים בחיסכון בבנק, האם אני חייב לתת מעשר לעניים מכל הסכום הגדול הזה?
יותר לציין שאני מקבל תשלום כל שבועיים שהוא מקביל לתשלום של ביטוח לאומי (אני גר בחו"ל) ומזה אני נותן מעשר. כל פעם שאני מקבל תשלום. אז מה אני אמר לעשות בקשר לכסף החיסכון שיש לי

תשובה:

שלום וברכה

מעשר נותנים על הכנסות, אם כבר נתת על הכסף הזה כאשר הוא בא לידך טיפין טיפין אין צורך לתת שוב, אבל אם לא הפרשת בזמנו באופן עקרוני יש להפריש עכשיו. אם זה קשה עליך וזה כסף שהרווחת בזמן שלא הקפדת על מעשר, ניתן להקל למפרע כמו הדעות שמעשר כספים הוא מנהג ולא חיוב גמור, ולומר שמנהג זה נהגת בו רק מזמן מסויים ולא למפרע, בפרט שאני מבין ממך שההכנסות החודשיות שלך מועטות וקצת דחוקות.

שיהיה תמיד רק שפע.