כמה שאלות לרב

שאלה:

שלום כבוד הרב אשמח אם תענה לי על כמה שאלות .

1. אשת איש – אם הייתי עם אשת איש שנינו היינו ערומים במיטה , נישקתי אותה והיא בצעה בי מין אוראלי .
חוץ מעוון זרע לבטלה , האם זה נחשב כעוון אשת איש ? ( לא שכבתי איתה חשוב לציין ) .

2. סבא שלי נשבר לו המסך של הפלאפון ואני הצעתי לו להשתדרג לפלאפון חדיש ויותר משוכלל.
לקחתי אותו לחנות וקנינו לו פלאפון.
עכשיו לצערי כמו שכבוד הרב לבטח יודע , כל האינטרנט מלא בתכנים רעים שאדם אסור לו לראות..
ולצערי גם תפסתי אותו רואה כל מיני סרטונים לא צנועים .
השאלה שלי כבוד הרב האם יש לי חלק בהעברות שלו , הריי אני הצעתי לו לקנות פלאפון חדש ולהשתדרג , אבל זה הוא שבוחר להכנס לסרטוני זימה האלה … חשוב לי לדעת אם יש לי חלק מהעברות שלו ואם כדי אולי להתקין לו חסימה בלי שהוא ידע…

תשובה:

שלום וברכה

העוון הזה של אביזרייהו של עריות הוא חמור מאוד, יש מחלוקת ראשונים אם הוא דאורייתא ויש בו יהרג ואל יעבור או לא, אבל בכל מקרה הוא מאוד חמור, יש לחזור בתשובה הרבה ולעשות חיזוקים גדולים בנושא הצניעות.

אם תוכל להתקין לסבא שלך חסימה בלי שיכעס מאוד כדאי מאוד לעשות את זה.

בשורות טובות.