לקחת עבודה של מישהו אחר

שאלה:

שלום וברכה לרבנים!

ידוע לי שזו שאלה שדיי נשאלת אך מפאת כך שכל מיקרה לגופו העדיף להבהיר בדיוק את המיקרה הספציפי למען אקבל תשובה מדוייקת.

אני גר בבניין, וכל שבועיים באה המנקה לנקות את חדר המדרגות,
ואותה מנקה אינה מן הבניין, האם יש אפשרות ללכת לוועד בתור דייר הבניין ולבקש ממנו להחליף אותה? ומדובר באישה גרושה/אלמנה, עם ילד אחד בלבד, כך שלא כ"כ נראה שהכסף דחוף לה מאוד מאוד ויכולה למצוא עבודה אחרת, מה שגם יש לי בתור דייר הבניין דין קדימה.

תשובה:

שלום וברכה,

אסור לפנות לוועד הבית ולהציע את עצמך ובכך ייגרם שיוציאו את השני. איסור זה מוגדר בהלכה "עני המהפך בחררה ובא אחר ונטלה נקרא גזלן". וכאן שכבר עובד בפועל והלה מקפח את פרנסתו יש בזה גם איסור של יורד לאומנותו של חברו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן רלז סעיף ב

"אסור למלמד להשכיר עצמו לבע"ה שיש לו מלמד אחר בביתו, אם לא שיאמר בעל הבית, אין רצוני לעכב המלמד שלי".