מחבת חלבית עם מכסה בשרי

שאלה:

שלום
יש לנו בבית מחבת חלבית ששימשה להכנת דברים חלביים כגון פנקייקים וכדומה.
הילדים טיגנו חביתה ושמו מעל המחבט מכסה בשרי שהשתמשו בו להכנת בשר.
מה הדין של הכלים ומה ניתן לעשות?

תשובה:

אם המכסה התבשל איתו בשר ב24 שעות האחרונות, המחבת טעונה הכשרה, אבל אם לא התבשל בו בשר ב24 שעות האחרונות המחבת כשרה. כך גם להיפך לגבי המכסה, שאם התבשל חלבי במחבת ב24 שעות האחרונות הוא טעון הכשרה ואם לא – לא.

מקורות:

על הכשרת מחבת ראה כאן.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל