תרומות – לחץ כאן

מחבת חלבית עם מכסה בשרי

שאלה:

שלום
יש לנו בבית מחבת חלבית ששימשה להכנת דברים חלביים כגון פנקייקים וכדומה.
הילדים טיגנו חביתה ושמו מעל המחבט מכסה בשרי שהשתמשו בו להכנת בשר.
מה הדין של הכלים ומה ניתן לעשות?

תשובה:

אם המכסה התבשל איתו בשרי [תבשיל שיש בו עוף או בשר] ב24 [מעת לעת] שעות האחרונות, המחבת טעונה הכשרה, אבל אם לא התבשל בו בשר ב24 שעות האחרונות המחבת כשרה. כך גם להיפך לגבי המכסה, שאם התבשל חלבי במחבת ב24 שעות האחרונות הוא טעון הכשרה ואם לא – לא.

אם אכן המחברת טעונה הכשרה באופן שהתבשל בה בשר בעשרי וארבע שעות האחרונות זה קצת מסובך הבעיה בהכשרה של מחבת היא כפולה, ראשית אם מדובר במחבת טפלון ורגילים להשתמש בה במעט מאוד שמן, יש דעות שהיא טעונה ליבון ולא הגעלה וליבון ממש יקלקל אותה, שנית, התנאי הבסיסי בהכשרה של כלי על ידי הגעלה הוא שהכלי יהיה נקי לחלוטין, ומחבת בדרך כלל יש בה שומן שרוף דבוק ולא ניתן באופן זה להגעיל, לכן אם מדובר במחבת רגילה שכן משתמשים בה עם כמות רגילה של שמן, וניתן להכשירה, יש ללבן את המקום השרוף והשאר להגעיל, אם משתמשים במעט מאוד שמן מחבת טפלון – לא כדאי להכשיר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל