איך מסתדרים עם אנשים?

שאלה:

יש אדם שהוא נדיב
אותו נדיב מינה אדם שכל מי שצריך עזרה מהנדיב יפנה ישירות לאדם שמייצג את הנדיב
כדי שלא יפנו ישירות לנדיב .
אותו אדם נציג הנדיב משפיל ומתנהג בגסות לאנשים שמבקשים עזרה
השאלה היא האם לנדיב יש אחריות הלכתית להתנהגות השליח שלו?אפילו שהוא לא מודע לגסות הרוח של השליח ?

תשובה:

אין לו כל אחריות הלכתית להתנהגות של אנשים אחרים, הנושא של בין אדם לחברו הוא דבר המסור לליבו וליראתו של כל אדם, אם הייתי יודע שמדובר במשהו קבוע שכולם נתקלים בו, יתכן שהייתי מידע את הנדיב שודאי אינו מעוניין בזה, אבל יש לשים לב שלרוב מדובר בהתנהגות חד פעמית, או שגם הצד השני אשם גם קצת וכו', לכן הייתי מציע לנסות לחשוב באיזו שפה לפנות ומתי וכיצד כדי שלא יגיב בצורה שאינה נעימה. החכמה היא לדעת להלוך כנגד רוחו של כל אדם, זה אפשרי.

בהצלחה