לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עד כמה צריך לחפש אחרי הנגזל?

שאלה:

עד איפה מגיע החובה לטרוח כדי למצוא את הבן אדם שממנו נגנב?
מספיק בלחקור באינטרנט ולפרסם מודעה בעיתון המקומי? ובמידה ולא מוצאים אז לתרום את הכסף צורכי רבים.

יישר כוח

תשובה:

שלום וברכה,

כאשר חיפש ולא מצא, או שלא רואה אפשרות לחפש את הנגזל, יכול לעשות בכסף צורכי רבים כדי לתקן את הגזל. אבל אם יפגוש אח"כ את הנגזל יצטרך לפרוע לו שוב, מאחר וצורכי רבים אינה תיקון מושלם.

בהצלחה.

מקורות:

בערוך השלחן כתב שכאשר יתאמץ ויעשה צורכי רבים, יזמן הקב"ה את הנגזל כדי שיתקן את הלאו.