ברכת ברוך שעשה לי נס

שאלה:

בסד
נס גדול שארע שבזמן שהילדים היו בבריכה בהיסח הדעת של שניה הילדה שלי נעלמה באפסי כוחות רצתי הילדה היתה בקרקעית הבריכה עם עינים פקוחות משיתי אותה מן המים לא שזה עזר אבל נשפתי לפיה בעוד שאני זועק לבורא עולם והילדה הסתכלה אלי כאילו ולא היה דבר היא חיה ונושמת עד היום אני פשוט נפשית מאוד שמח ומודה להשם אך המחשבות לא עוזבות לרגע. השאלה האם צריך לברך בכל פעם שעולה לגג הבית שם הבריכה אני צריך לברך בשם ומלכות ברוך שעשה לי נס .?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית ברכותינו שתמיד תדעו רק טוב וישועת ה' תלווה אתכם בכל הענינים בשמחה!

ברכת ברוך שעשה לי נס מברך רק אדם שלא ראה את אותו מקום שלושים יום, כמבואר בסי' ריח. כמו כן מצינו שאדם מברך על נס שאירע לו או לאבותיו אבל לא מצינו שמברך על נס שנעשה לילדיו. כמו כן יש אומרים שמברך רק על נס החורג מדרך הטבע, אבל אם התנפלו עליו שודדים וניצול וכדומה אינו מברך, אינני בטוח שנס זה חורג, על כן תוכל לברך אבל בלא שם ומלכות. ראה שם סעי' ט.

רוב נחת!