אחיזת החלות תחת המפית בברכת המוציא בשבת

שאלה:

שלום וברכה ותודה מראש
ראיתי תלמיד חכם גדול בביתו בשבת, שאוחז בברכת המוציא את החלות עם הכיסוי. האם ומה יש בעניין? המון המון תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי' רעא ס"ק מא הביא שזה תלוי בטעמים השונים שנאמרו לגבי כיסוי החלות, לטעם שזה משום בושתו של הפת בקידוש, אכן הכיסוי הוא רק בשעת הקידוש, אבל להטעם שהוא זכר למן, הביא שם מהחיי אדם כלל ו סעי' יג לכסות עד אחר ברכת המוציא, אלא שיכניס ידיו תחת המפה, כן כתב בסידור יעב"ץ. בשו"ת באר משה ח"ו סי' קלד הוסיף, כי אף שמעיקר הדין יש לאחוז תחת המפה, מי שמחזיק אותן כשידיו על המפה, גם יש להמליץ עליו טוב, כיון שכל לנאותו אינו חוצץ, אמנם העיקר להלכה כסידור יעב"ץ.