קיפול טלית בשבת

שאלה:

האם יש ענין לא לקפל את הטלית בכלל או שמותר לכתחילה לקפל לא לפי הקפלים?
וגם מה הדין בטלית של שבת שבעצם הקיפול שלה הוא לצורך שבת הבאה ולא לצורך חול, האם מותר לקפל אותה כרגיל? (אלא"כ יש טעם לאסור מלבד טרחא כגון שנראה כמתקן את הבגד וכדו'?)
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

לגבי קיפול הטלית שלא לפי קפליה המקוריים, ראה משנה ברורה בסי' שב ס"ק יח-יט שהביא בזה מחלוקת, וכיון שהמחצית השקל מחמיר "מי שרוצה להחמיר ודאי עדיף".

גם אם זו טלית המיוחדת לשבת אבל הקיפול הוא לשבת הבאה, זה גם נחשב הכנה אסור, כך כתב בתהלה לדוד סי' שב, והובא בשש"כ פרק טו סעי' מו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. הרב בן ציון אומר ועוד פוסקים דנים אם שייך להחמיר כהמחצית השקל כיוון שיש בזיון לטלית לכן עדיף לקפל שלא כסדר קיפולה?