האם לסרב גם בימינו כשאומרים לו לעלות ש"ץ?

שאלה:

שלום וברכה, כמדומני מצינו בדברי הגמרא (או במקום אחר איני בטוח ואני מקווה שהרב למדו וזוכרו) שמי שמזמינים אותו לעלות ש"ץ – בראשונה צריך לסרב , בשנייה לשים עצמו כמי שרוצה לעלות ורק בשלישית יעלה – נסתפקתי האם דין זה הןא למעשה בימינו, שהרי אם יסרב לא יקראו לו שוב פעם אלא יזמינו אחד אחר
וכן בתורניות שעושים התלמידים ביניהם – אם אחד יסרב יעברו להבא בתור
על כן אשמח לשמוע דעת תורה בנדון , תודה רבה מראש לרב

תשובה:

שלום וברכה

בודאי זה נוהג גם בזמנינו, יש ללמד את הכל הזה את הגבאי, כך הוא ידע שלא להתרשם מהסירוב הראשון… אבל גם אם אינו יודע, מה בכך… אז אחר יגש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. היום למירב הצער, בהרבה מקומות אין הרבה רצון לגשת להיות ש"ץ, יוצא שהקפדה על הסירוב מטריחה את הגבאי ומעכבת התפילה.