תשלום וועד בית לדייר שיש לו כניסה צדדית

שאלה:

שלום ,
אני מתגורר בדירת קרעקע, יש לי כניסה פרטית מהחצר שלי ואין לי קשר או שימוש בבניין אלא רק לשפיכת זבל שזה הייתה ע"פ בקשתו של הועד בית שאזרוק למעלה ,
בנוסף מאז כניסתי לדירה בשכירות הבניין עבר שיפוץ במשך 4 שנים רצופות, בזמן הזה החצר שלי לא הייתה שמישה והייתה נתונה לחסדם של הפועלים בקיצור השתמשו בי ובחצר שלי לאורך כל התקופה,
יש שני היבטים לשאלה, האם אני צריך לשלם בתור דייר בקומת קרקע ואם כן מה הסכום הנכון שליש וכ"ו.
שאלה שנייה האם הם לא אמורים לשתוק ולא להביע שום דרישה בעניין מפאת העוגמת נפש המתמשכת בזמן הבנייה.
אודה לתשובתכם המדוייקת.

תשובה:

שלום וברכה,

שכן בבניין משותף שיש לו כניסה צדדית ולא עובר בחדר מדרגות, אינו חייב להשתתף בהוצאות של ניקיון ותחזוקה של החדר מדרגות. אבל צריך לשלם תשלומי ביטוח מעלית, כיון שאם יקרה מקרה ח"ו, יתבעו גם אותו. אולם אם עובר דרך החדר מדרגות כדי להשליך אשפה או כל דבר אחר, אפילו אם עובר לעיתים רחוקות, חייב להשתתף ככול דיירי הבניין.

הנדון של השימוש בחצר הפרטית לא קשורה לתשלום של וועד הבית. זוהי תביעה צדדית האם בעל החצר יכול לתבוע פיצוי כספי עבור שימוש בחצר במשך תקופה ארוכה. ויש לבדוק האם היה שימוש ברשות ואם הייתה מחילה או לא.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גיליון 42-44 פסקי דין של הרבנים הגאונים הרב שפרן, הרב נוסבוים והרב סילמן שליט"א.