איזה מיתה חייב הבועל במעשה הסוטה?

שאלה:

שלום רב
נישאלנו בלימודנו באיזה מיתה חייב הבועל במעשה הסוטה? האם בחנק כי באו המים במעי האיש לצבות בטן ומיתתו כחנק; או במיתה אחרת? נא לעזור ולתת מקור אם אפשר.
תודה. מימון

תשובה:

שלום רב,

מבואר בגמרא בסוטה כח,א:

"כשם שהמים בודקין אותה כך בודקין אותו מנא ליה? נפקא ליה מדתני': לצבות בטן ולנפיל ירך – בטנו ויריכו של בועל; אתה אומר: בטנו ויריכו של בועל, או אינו אלא בטנה ויריכה של נבעלת? כשהוא אומר: וצבתה בטנה ונפלה יריכה, הרי בטנה ויריכה של נבעלת אמור, ומה אני מקיים לצבות בטן ולנפיל ירך? בטנו ויריכו של בועל. ואידך? ההוא, דמודע לה כהן דבטן ברישא והדר ירך, שלא להוציא לעז על המים המרים. ואידך? א"כ, לכתוב קרא בטנה ויריכה, מאי בטן וירך? ש"מ לבועל. ואימא: כולי להכי הוא דאתא! אם כן, לכתוב בטנו ויריכו, מאי בטן וירך? ש"מ תרתי".