חבר שלוקח הלוואה מהבנק בשבילי

שאלה:

שלום וברכה!
במידה וחבר לוקח בשבילי הלוואה מהבנק ואני מחזיר לו האם אני אמור לעשות איתו היתר עיסקא?
במידה וכן מה צריך לעשות? ראיתי באתר שטר של היתר עיסקא ויש שם מקום של חתיהמ של רב על ההסכם האם זה נצרך? והאם צריך משהו בנוסף?
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

הלוקח הלוואה מהבנק עבור חבר, חייבים לעשות ביניהם היתר עסקה. הבנק מכיר את הלווה ולא את החבר, ולכן נחשב שלווה מהבנק ומלווה לחבר. וללווה מול הבנק יש היתר עסקה, אבל לשני החברים אין היתר עסקה, ולכן צריך לערוך היתר עסקה ביניהם.

אין חובה להחתים רב על ההיתר עסקה. החתימה של רב שמובא בהיתר עסקה הוא רק לודא שהכל נעשה בצורה תקינה וטובה.

בהצלחה.

מקורות:

ט"ז יו"ד סימן קע ס"ק ג.