שאלה:
תנור אפיה חלבי/בשרי, האם יש דרך להתיר להשתמש בו מחלבי לבשרי או הפוך? על ידי המתנת זמן או הפעלתו על חום גבוה? (לא פרוליטי)
תשובה:
מעיקר הדין, אם ממתינים 24 שעות ללא שימוש, מנקים היטב היטב בחומרים פוגמים, ומפעילים על החום המירבי 40 דק', אפשר להשתמש לחלבי בתבנית חד פעמית, אבל לא מומלץ לנהוג כך בקביעות בסוף נכשלים… לכן בבתי ישראל לא נהגו להשתמש כך.
יישר כוח, יש לי תנור בשרי וטוסטר אובן חלבי, האם יש דרך להחליף ביניהם? (להפוך את התנור לחלבי ואת הטוסטר אובן לבשרי)
וכן, אם אני הופך את התנור לחלבי ואני אופה בו חלות, האם החלות נהפכות לחזקת חלבי? (נפקמ לסעודת שבת)
הדרך להפוך היא באופן שהזכרנו. כדי לאפות חלות פרווה לסעודת שבת שוב צריך לנהוג כנ"ל…
השאר תגובה