נתינת מאכל למוסלמי ברמאדן

שאלה:

בס"ד
בביתנו עובד עכשיו פועל מוסלמי שעכשיו אצלם זה חודש מ צום הרמדן. האם מותר להציע לו אוכל או שתיה ובזה להסית אותו לעבור על הצום שלהם [לי יותר נוח שהוא יאכל וישתה כדי שיהיה לו יותר כח לעבוד]

תשובה:

אין כל בעיה, חשוב לדעת שיש רק אמת אחת… והיא הדת היהודית, אין "דת לפי בקשתך"… כך שלחינם הוא לא אוכל היום… אלא שפרקטית אני לא בטוח שזה כדאי, בסוף הוא יתחרט על "מעשיו הרעים" ויכעס עליך…

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. נכון הדבר שיש רק אמת אחת והיא תורתנו הקדושה אבל מ"מ מקובל בשם מהרי"ל דיסקין שמוסלמי שמתפלל אסור לעבור לפניו משום עובר לפני המתפלל. מכיון שהם מתפללים להקב"ה. ולתפלתם יש שם של תפלה. ומש"ה אכתי יש מקום לדון שמא גם תענית שהם עושים יש לה גם איזו מעלה כלפי שמיא וא"כ אולי אין זה נכון לבטלם ממנה

  2. יתכן שאם גוי עושה "תענית יחיד" יש בזה מעלה, אבל כאשר הוא עושה זאת "לשם מצות הרמאדן" רחוק בעיני שיהיה בעיה לבטלה הימנו. אבל אתה אומר סברא יפה.

  3. לכאורה כל מה שהוא עושה מחמת מצוות דתו הכוזבת מחייבו מיתה ע"פ דברי הרמב"ם על דת בדויה של גויים.

    (ואם באמת אמר כן המריל"ד אולי זה רק לעניין תפילה, ששם סוכ"ס הם מתפללים לה'. וגם זה לא מובן, וצריך לראות אם נאמר הסבר לדבריו ע"י תלמידיו זצ"ל)