מה ההבדל בין מוזיקה לתספורת לאחר ל"ג בעומר?

שאלה:

היי,
אני אדם ספרדי(עדות מזרח) אני נוהג את מנהגי העומר עד שבועות , האם מותר לשמוע שירים מל"ד בעומר(אפילו שאני שומר את העומר עד שבועות) אפשר גם מקורות מפוסקי ספרד
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

אני מבין שכוונתך שאתה לא מסתפר עד שבועות, וכשיטת האר"י הק', אין לזה קשר עם ענין המוזיקה ואתה רשאי לשמוע מוזיקה ואסביר: הטעם שלפי האר"י לא מסתפרים עד שבועות, אינו מחמת האבלות על תלמידי רבי עקיבא, באבלות זו יש מנהגים שונים, או מפסח עד ל"ג בעומר, או מראש חודש אייר עד שבועות, אבל לא כל התקופה הזו יחד, כמבואר בבית יוסף בסי' תצג ואין על זה חולק, אלא משום שאלו ימי דין, ושערות ראש הם דינים ולכן לא נוגעים בימי הספירה. אגב לפי האר"י כל ימי השנה לא מסתפרים בלילה כיון שלילה הוא דין ויום הוא חסד, כלומר אין לזה קשר עם האבלות [דבריו התקבלו יותר כמנהג ידוע בימי הספירה ולא כל כך לגבי הלילה, אבל השורש הוא אחד]. בני אשכנז נהגו להמנע ממוזיקה גם אחרי ל"ג בעומר בגלל האבלות על קדושי גזירות תתנ"ו כמבואר בט"ז בסי' תצג, ובני ספרד לא נהגו בכך, ולפיכך הורה הגר"ע יוסף שמותר לבני ספרד לשמוע מוזיקה מל"ד בעומר.

ברכה והצלחה.