אמר "היום ל"ג בעומר" האם יכול לספור בברכה?

שאלה:

שלום וברכה. התפללתי ערבית מוקדם הערב שנכנס ללג בעומר. עוד לא ספרתי ספירת העומר. בינתיים נהיה לילה ואמרתי לבני בשמחה ש׳עכשיו כבר לג בעומר׳! אחרי זה שמתי לב שאולי עכשיו ‏כבר אסור לי לספור הערב עם ברכה- בגלל שאמרתי שעכשיו ל״ג בעומר. כמובן שלא התכוונתי עם זה לספור. האם מותר לי עכשיו לספור ספירת העומר עם ברכה? אגב אני געת בניו יורק. יישר כח. מוטי צ.

תשובה:

בדיעבד אפשר לספור בברכה, כיון שלא היתה כוונה וגם לא הזכיר את מנין השבועות.

מקורות:

משנה ברורה סי' תפט ס"ק כב.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. האם מותר לספור בברכה,
    גם כאשר שמע יהודי אחר אומר לו ש"היום ל"ג בעומר"?
    וגם כאשר קרא באתר אינטרנט או בהודעה שקיבל, ש"היום ל"ג בעומר"?
    תודה.