מעביד שאומר "רוצה לשלם לך כך אבל אין לי עכשיו אלא כך"

שאלה:

שלום, כבוד הרב
שמעון עשה מלאכה אצל ראובן. אחרי גמר עבודה, ראובן אמר לשמעון: אני רוצה לתת לך 3 אלפים ש"ח אבל עכשיו יש לי רק 2,5. מאז השיחה הזאת שמוען לא קיבל מראובן כלום חוץ מאלפיים וחמש מאות ש"ח שקיבל אז.
אז השאלה היא מה הסטטוס של המילים "רוצה לשלם לך כך אבל יש לי עכשיו רק כך"?
האם זה סתם פטפוטים או התחייבות מצד המעביד וחייב לשלם את 3 אלפים ולא רק 2,5?
בתודה מראש!

תשובה:

שלום וברכה, המילים

'אני רוצה לשלם לך…' אין להם שום משמעות הלכתית לא הבטחה ולא קציצת שכר. ולכן אם לא קבעו מראש על מחיר העבודה, חייב המעביד לשלם כפי המחיר הזול של השוק. ואם המחיר ששילם הוא מחיר זול בשוק יצא ידיד חובתו.

בהצלחה.