כלאיים בעדנית ריחן ולואיזה

שאלה:

יש לי בעדנית ריחן תימני ולימונית [לואיזה] האם הוו כלאיים זה בזה. על שתיהם נהגתי לברך עצי. אולם אני לא חושב שיש משתשמים בריחן לתיבול?

תשובה:

שלום רב,

את הריחן התמני אני לא מכיר, הריחן הרגיל הוא תבלין והוא ירק, מה עושים עם הריחן התמני?. הלואיזה אמנם היא עצית אך כנראה שהשיחים העציים הקטנים נחשבים לירק לענין כלאים משום שבתוספתא כתוב שאזוב הוא כלאים ולרמב"ם אזוב הוא זעתר, שהוא גם שיח. לכן אם הריחן משמש לתבלין יש להרחיקו לפחות 15 ס"מ מהלואיזה מהמקום שהגיבעולים יוצאים מהאדמה. אם משמש רק לריח אין צורך להרחיק.

הרב שאול רייכנברג