קריאת מפטיר במנין חצרות

שאלה:

במנין חצרות שבו כולם רואים את כולם ואין רשות שמפרידה האם בקריאת התורה בשבת כשאחד עולה את כל העליות וקורא ורוצה לעלות גם למפטיר בגלל שחל בשבוע של היארצייט לאביו .האם יש מניעה והאם עדיף שמישהו אחר יעלה ויקרא את 7 העליות והוא יעלה רק למפטיר

תשובה:

לכאורה באופן זה עדיף שלא יקרא שוב מפטיר אלא מיד אחרי השביעי יקרא הפטרה. וכשיטות שמפטיר עולה למנין שבעה ראה סי' רפב סעי' ו.