השלמת קריאת התורה על חשבון סעודה שלישית

שאלה:

שלום וברכה,
בשבת בבוקר לא היה מניין, האם היה אפשר להשלים(תזריע מצורע) במנחה של שבת שהייתה סמוך לשקיעה? יש לציין שאם משלימים לא נשאר זמן לסעודה שלישית. ציבור לא חרדי במיוחד ובוודאי שנחשב טורח ציבור להם.

תשובה:

אינני יודע מה להשיב, שני הדברים צריך לעשות… וכי לא יודעים בבוקר שצריכים להשלים במנחה?? למה מתינים כל כך מאוחר, יש להקדים את התפילה בחצי שעה ולהשלים פרשת שמיני כדין ואחר כך לאכול סעודה שלישית… לעצם השאלה נראה שסעודה שלישית עדיפה כי היא ודאי חובה על כל יחיד, בשונה מקריאת התורה שהיא חובת ציבור לדעת הרבה פוסקים ואינה מוטלת על כל יחיד ויחיד.