מעין שבע בחצר בית הכנסת – קורונה

שאלה:

האם מברכים ברכת מעין שבע בחצר בית הכנסת שמתפללים בה כבר תקופה דיי ארוכה בגלל הקורונה?
השאלה היא לדעת מרן הרב עובדיה ובנו שחיה.

תשובה:

שבוע טוב,

דומני שלדעת הראשון לציון הגר"י יוסף לא אומרים כל שלא קוראים שם בתורה ואין שם מנין ממש קבוע. אבל אילו היית שואל אותי, הייתי מצדד כן לומר שם ברכת מעין שבע, על סמך דברי המשנה ברורה בסי' רסח ס"ק כד, וראה עוד במקורות.

מקורות:

שו"ת מנחת יצחק חלק י' סימן כא ד"ה ונתראיתי. שכתב "אם כל הצבור או רובא מתפללין בבית אחר שלא בביהכ"נ מאיזה טעם, אומרים ברכה א' מעין שבע, דבזה שייך שפיר הטעם דמאחרין לבוא, והעתיקו במנח"ש (סי' ע"ו סק"כ), וכן היה כבר כמה פעמים שהוצרך הצבור – בפקודת הבד"צ שליט"א – לצאת ולמחות ברחובה של עיר, ונסגרו הבתי כנסיות ובתי מדרשות, ואמרו ברחובה של עיר ברכת מעין שבע", וזה נוגע מאוד לתקופה שלנו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. את דעתי כתבתי, את דעתו של הראשון לציון גם כתבתי עד כמה שאני מבין מדבריו, כדאי לברר אצל אנשים יותר קרובים אליו, אינני אוהב לומר דברים בשם אחרים, זה לא מספיק אחראי.