ברכת מעין שבע במנין שקיים במועדון פיס

שאלה:

שלום וברכה לרב/רבנים.
מועדון פייס שבשבתות וימים טובים משמש כבית כנסת עם מניין וספרי תורה, אך בימות החול משמש כמועדון פייס לכל דבר ועניין כגון חוגים, מסיבות של הישוב שבו הוא נמצא כמובן שכל האמור נעשה בפריצות וטומאה מסיבות פרוצות ומעורבות וחוגים מעורבים ופרוצים הרצאות של דברים בטלים וכדומה.
האם יש לו דין של בית כנסת לעניין ברכת מעיין שבע, ואם כן האם זה לא נקרא לפני עיוור לא תתן מכשול לכול אלא שמשתמשים בו (במידה ויש לו דין של בית כנסת) ומבזים אותו לכאורה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

אם המקום קבוע לתפילה בשבת, גם אם אין לו קדושת בית כנסת אומרים שם ברכת מעין שבע.

באופן כללי כדאי לעשות מאמץ שיהיה בישוב בית כנסת קבוע ומקודש כמו בכל קהילות ישראל!

מקורות:

משנה ברורה רסח כד, אגרות משה ח"ד סי' סט, מנחת יצחק ח"י סי' כא.