תשלום למטפלת בתקופת הקורונה

שאלה:

היי,
קראתי את התשובה הארוכה בנושא זה. עם זאת, היו לי עדיין כמה שאלות:

האם אני אחראי לשלם עבור חופשת הפסח? האם הפשרה של שליש היא עדיין בשאר חודש אפריל, או אחרי שאשלם עבור חופשת הפסח אין צורך לשלם יותר עבור אפריל?

האם ניתן לנכות למחצית השנייה של חודש מרץ שנסגר. כלומר, בערך אתן שליש לאפריל ואחסיר שני שלישים מהמחצית השנייה של מרץ ואבטל אחד את השני (תלוי בתאריכים המדויקים). (אם לא, מדוע?)

מחוק המדינה, המטפלת יכולה הייתה להיפתח מאז 19. באפריל. האם עלי לשלם עבור הזמן שאחרי זה? אם זה היה פתוח, הייתי שולח את הבת שלי. אם המטפלת נשארת סגורה אחרי יום ראשון הבא, שכל הגנים אמורים להיפתח?

אוכל לשלם אם מעשר כספים?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

על חופשת פסח יש לשלם תשלום מלא, ואין כל קשר לימים שלפני או אח"כ. על הזמן שהיה אסור להפעיל את הגן פטורים ההורים מתשלום. וראוי לשלם שליש, מאחר ויש שיטות הסוברים שכדאי להתפשר.

לא יודע לי שהיה מותר לפתוח את הגן מ19/4. אבל אם אכן היה מותר והגננת לא הסכימה לפתוח את הגן, אין חובה לשלם עבור הימים שלא מפעילה את הגן.

על הימים שפטור מתשלום, ורוצה ההורה לשלם יכול לשלם מכספי מעשרות, וישלם בתורת צדקה ולא בתורת תשלום לגן.

בהצלחה.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין חובה לשלם על מחצית חודש מרץ שלא התקיימו לימודים. ואם שילם מראש יכולה הגננת לתפוס שליש מהתשלום של חצי חודש מרץ.