האם מותר להלשין על יהודי שמשחרר את כלבו

שאלה:

יש אדם שמשחרר את הכלב שלו כל הזמן והכלב מפחיד עוברים ושבים… הכלב מסתובב בפרהסיה על המדרכה … ללא רצועה. האם יש איסור להלשין על יהודי לרשויות? האם זה ניקרא מויסר?
אשמח לתשובה. תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמסכן או רק מפחיד את הבריות, יש להתרות בו שלא יעשה כך. ואם לא ימשיך במעשיו, מותר להלשין עליו לרשויות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע שפח סעיף יב, גבי אדם שמזייף מטבעות ומסכן את בני העיר. אדם שמשחרר כלב הסכנה לא גדולה כמו אדם שמזייף מטבעות, אולם יש לצרף את דברי הציץ אליעזר חלק יט סימן נב, שבמדינות נהורות שלא מתעללים לחינם אין איסור של מסירה.