קריאת שם במניני מרפסות

שאלה:

רציתי לברר מהי ההלכה ומה מהמנהג בקשר לקריאת שם על בת שנולדה. היום שהתפילות במרפסות וקריאת התורה במקום מגוריי גם במרפסת ואין גישה לשם . כיצד לקרוא עשות מי שברך בבית ? צריך לזה עשרה דווקא? להתעקש ולנסוע למצוא מקום ולעלות לתורה ואז לקרוא? וכדו' חשוב לי לדעת מה מעיקר הדין ומה מן המנהג ?

תשובה:

תתקשר קודם קריאת התורה [ביום חול] לבעל המרפסת ששם עושים קריאת התורה, שלאחר הקריאה יעשו לכם מי שבירך ויקראו לה שם, אתה לא צריך לעלות לתורה בשביל כך. ואם זה לא מסתדר זה גם לא מעכב, ברגע שאתם קוראים לה שם ומתחילים להשתמש נקבע לה השם…

רוב נחת ושמחות.