קדיש

שאלה:

במניין שלי, כשאומרים קדיש, אומרים אותו בערבוביא שקשה לעקוב ולהבחין את המילים, וגם אומרים את הקדיש מהר. מפני שאני לא יכול לכוון בשמיע או בכלל לא יכול להבחין את המלים, האם אני (שהורי נפטרים ע"ה) יכול לומר קדיש איתם אף על פי שבגלל המהירות שלהם אני מתעכב ואחרים לא שומעים אותי ולא עונים לי "אמן"? אם אני אומר את הקדיש במהירות ביחד איתם, זה סתם מלמול מילים ללא כוונה–ולהיפך, מעצבן אותי–חוכא ואטלולא. תודה.

תשובה:

תיקח לך שעה ללמוד היטב את מילות הקדיש ולהבין אותם היטב היטב באופן חלק, ואז גם כשתגיד יותר מהר, תוכל לשים לב מה שאתה אומר וזה יהיה בסדר. כל הבעיה שאתה לא רגיל לארמית ולא מבין כל מילה בלא מחשבה. תשקיע בזה.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לפי מה שכתבתי בשאלה שלי, שאני רשאי לאמר קדיש מפני שהורי נפטרו ע"ה, משמעות הדבר הוא שהבעיה היא לא שאני לא יכול לקרוא או להבין את מילות הקדיש כדבעי.