תספורת בספירת העומר – קורונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ברצוני לשאול אם יש היתר הלכתי להסתפר בימים אלו, מכיוון שבעקבות נגיף הקורונה המספרות היו סגורות בחודש וחצי האחרונים והיה אסור להסתפר ועכשיו נפתחו מחדש.
תודה מראש.

תשובה:

לטעמי אם אין הכרח גמור אין כל מקום להקל, בעוד שבועיים בעזרת ה' ל"ג בעומר… אני לא בטוח שכאן המצב היה ממש כחוסר יכולת להסתפר לפני החג, נכון לא היתה אפשרות לתספורת מקצועית, אבל להסתפר בבית ניתן היה, אבל מי שבמצב שכבר ממש קשה לו יש סברא להקל כמו באבל, ראה שערי תשובה סי' תצג.