נגינה בספרת העומר – לילדים בקורונה

שאלה:

שלום לכת"ר
במצבנו כיום שהילדים נמצאים בבית כל הזמן 24/7 –
האם יש מקום להקל – לאלו שהם מתחת לגיל מצוות לנגן באורגן, שזה עוזר להעסיק אותם וכו'…
(בפרט שחלקם ADHD….)
.????

תשובה:

ככלל אין מקום להתיר, יש הרבה תעסוקות אחרות יצירות ציורים משחקים וכדומה, אבל אם יש קושי להעסיק אותם וזה הפתרון היחיד שמושך אותם, ומדובר בילידם בעלי בעיות קשב שצריכים להוציא הרבה מרץ, יש להקל מתחת גיל בר מצוה, אבל בקול נמוך שלא ישמע בחוץ, ורצוי שירים רגועים שלא מביאים לידי מחול.

רוב נחת.