השמעת מוזיקה לתינוק בספירת העומר

שאלה:

שלום הרב,
1. האם מותר להשמיע מוזיקה לתינוק בספירת העומר?
2. האם קיים מקור ביהדות שהשמעת מוזיקה לתינוק מפתחת אותו?
3. האם השמעת מוסיקה קלאסית בפרט כזאת שרגועה יכולה לעדן את נפש התינוק לעתיד?

תשובה:

שלום וברכה

אם התינוק נצרך למוזיקה אין כל בעיה להשמיע לו, הוא לא מחוייב כמובן באבילות, אם אין בכך צורך וההורים יחד איתו ושומעים ונהנים מהמוזיקה והוא אין לו בכך צורך כרגע – יש להמנע.

אינני מכיר מקור בתורה שהמוזיקה מועילה לנפש הילד ותורמת לו משהו בעתיד, אבל לא כל דבר צריך מקור מהתורה דוקא, יש הגיון פסיכולוגי שאולי זה מועיל, אינני יודע.