תספורת בעומר – כינים / ראש חודש אייר שחל ביום שישי

שאלה:

שלום וברכה,
ילדי בן ה-11 לא הסתפר הרבה לפני העומר עקב המצב של הנגיף בארץ,והצטבר לו הרבה שיער ובעקבות כך גם כינים,השאלה אם בגלל המצב הזה אני יכולה לספר אותו בבית?

תשובה:

מחר זה הזמן! מחר יום שישי, כתב המשנה ברורה בסי' תצג ס"ק ה שכיון שהוא גם ראש חודש וגם ערב שבת מותר להסתפר, אמנם בכף החיים הביא בס"ק מב רבים מחכמי ספרד שחולקים, ולבני ספרד יש להחמיר יותר לכאורה, אבל לילד ועוד כשיש בעיית כינים, ודאי יש להקל כדברי המשנה ברורה.

בהצלחה